Postovani Posetioci

Da bi ste pristupili potpunom pregledu naseg foruma,neophodna je registracija,zato vas molimo da se registrujete...

SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Go down

SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Komentar  bokud_djerdan on Sat Sep 26, 2009 11:54 pm
Dana 26 Septembra 2009. godine, održan je veliki Sajam Nacionalne Kuhinje Kosova, koji se održava svake godine u Peći.
Kao što stara narodna poslovica kaže „Dobar glas daleko se čuje“, tako se pročulo i naše jedino Bošnjačko Omladinsko Kulturno-Umjetničko Društvo na prostorima Kosova.

Tako je na sajmu između ostalog bila izložena nacionalna kuhinja Albanskog naroda.

Pročuvši za ljepotu kojom blistaju članovi BOKUD-a „Đerdan“, gazda restorana „Art Design“, g-din Belegu Vedat, došao je na ideju da svoj antički i veoma bogat restoran predstavi u znaku stare kulture, običaja, adeta i ljepotom mladosti, baš onako kako dolikuje jednom otmenom i elegantnom restoranu.

Ideju je zajedno sa šefom kuhinje spomenutog restorana, g-đom Hajrović Sehijom predočio rukovodstvu BOKUD-a „Đerdan“ koja je naišla na veliko razumijevanje i odmah se krenulo u realizaciji. Na ime, ideja je bila da gazda Vedat sjedeći na starom fijakeru sa jednom curom i jednim momkom odeveni u narodnoj nošnji Bošnjaka, predvodi kolonu koja se sastojala od ostalih članova BOKUD-a „Đerdan“.

Vođen starim iskustvom i željom da svoj restoran predstavi na što je moguće ljepši i atraktivniji način, svoj nastup isplanirao je taman u jeku špice koja je trenutno vladala na sceni.
Defile je pošao od mjesta gdje se nalazi restoran da bi se završio do mjesta održavanja sajma, koji je bio u samom centru grada Peći.
Šetajući ulicama grada Peći, nailazili smo na veliko oduševljenje i divljenje od strane publike i prolaznika, a na pojedinim mjestima ispraćani smo i aplauzima.

Na sceni smo nastupili u samoj špici programa, te ujedno smo privukli ogromnu pažnju publike i konsumatora sa strane koji su ovaj gest pozdravili gromoglasnim aplauzom. U jednom trenutku, sve TV kuće zajedno sa svojim video kamerama i digitalnim aparatima bile su usmjerene prema članovima BOKUD-a „Đerdan“ koji su u tom momentu blistali od zadovoljstva.

Pored visokih zvaničnika u Vladi Kosova te delegacije u SO Peći i međunarodne bezbednosne snage KFOR-a, svoje prisustvo upriličio je i g-din Christopher William Dell, Abasador SDA na Kosovu. Stojeći neposredno pred jednim od štandova, g-din Ambasador u jednom trenutku ugledao je mladost i ljepotu članova BOKUD-a „Đerdan“ kojom su nadaleko pozitivno zračili. Nije mogao sakriti znatiželju da sazna ko je upravo omladina koja stoji pred njim, obučena u narodnim nošnjama. Kada je saznao da je to omladina Bošnjačke zajednice koja živi na Kosovu, u očima nije mogao sakriti zadovoljstvo i sreću što ima priliku prisustvovati i jednom nesvakidašnjem spektaklu, pri čemu je odmah zatražio da čuje i vidi šta je to što pored ljepote krasi Bošnjačku zajednicu.

Ovom prilikom, rukovodstvo BOKUD-a „Đerdan“ zahvaljuje se inicijatoru za učešće na ovom sajmu, g-đi Hajrović Sehiji, zatim muzičkoj pratnji g-dinu Bademović Miralemu i članovima BOKUD-a „Đerdan“.

bokud_djerdan
Aktivan član
Aktivan član

Broj komentara : 234
Pohvale : 2
Join date : 2009-03-02

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Re: SAJAM NACIONALNE KUHINJE KOSOVA!!!

Komentar  bokud_djerdan on Sat Sep 26, 2009 11:55 pm


bokud_djerdan
Aktivan član
Aktivan član

Broj komentara : 234
Pohvale : 2
Join date : 2009-03-02

Vidi profil korisnika

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu