Postovani Posetioci

Da bi ste pristupili potpunom pregledu naseg foruma,neophodna je registracija,zato vas molimo da se registrujete...

Nastup u španski KFOR-Istok

Go down

Nastup u španski KFOR-Istok

Komentar  Šele on Wed Mar 11, 2009 11:49 pm

U Subotu, dana 21/02/2009 godine, BOKUD „Đerdan“ po planu i programu za 2009 godinu, održao je svoj prvi javni nastup i to u bazi Španskog KFOR-a, gdje su prezentirali široku lepezu lijepe i bogate Bošnjačke kulture, običaja i adeta sa prostora Kosova, Sandžaka i Bosne.

Naime, na zahtjev komandanta brigade Španskog KFOR-a, organizatori ove večeri stupili su u kontakt sa rukovodstvom BOKUD-a „Đerdan“ i na taj način postogli dogovor o nastupu.

Koncert je protekao u najljepšoj atmosferi, a za takvo divno veče pobrinuli su se članovi BOKUD-a „Đerdan“, koji su svojom ljepotom, osmjehom, igrom, nošnjama i lijepim Bosanskim pjesmama zasjenili poglede publike, obasipajući ih mladalačkom ljepotom ostavljajući ih bez komentara.
Važno je napomenuti da su koncertu prisustvovali samo visoki oficiri vojnog štaba Španskog KFOR-a u Istoku, što za nas predstavlja veliki uspjeh i ponos.

Na kraju, predsjednik BOKUD-a „Đerdan“ Sabahudin Hodžić uručio je zahvalnicu komandantu Španskog KFOR-a za „Prijateljstvo i saradnju“ koja se razvila među ove dvije institucije, a da ne bi ostali dužni komandant je za nas pripremio jedno divno iznenađenje. Naime, od strane komandanta Španskog KFOR-a, BOKUD-u „Đerdan“ uručena je zahvalnica sa simbolom Španske imperije, koja za njih predstavlja značajan simbol i igra veoma važnu ulogu u prezentiranju identiteta i kulture Španaca.
U to ime, članovi BOKUD-a „Đerdan“ odigrali su jedno zajedničko kolo u znaku prijateljstva sa oficirima Španskog KFOR-a, što je za njih ujedno predstavljalo jedan novi, prijatan i nezaboravan izazov.

S' ponosom možemo, reći da smo napravili jedan veoma važan korak i most u izgradnji velikog i značajnog prijateljstva sa Španskim KFOR-om, na taj način predstavljajući Bošnjački narod u najljepšem svjetlu, koji ima za cilj uzdizanje Bošnjačke svijesti i predstavljanje Bošnjačkog življa kao značajnog faktora na Kosovu.
avatar
Šele
Administrator
Administrator

Broj komentara : 422
Pohvale : 2
Join date : 2009-03-05
Age : 27
Mjesto : Peć-Banja

Vidi profil korisnika http://www.kud-djerdan.ning.com

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu